Pedicure

Standaard pedicure behandeling (maximaal 45 minuten)

  • Bij de eerste behandeling worden uw persoonlijke gegevens genoteerd. Er wordt gekeken naar uw voeten, de problemen aan uw voeten en eventuele ziektes die van belang zijn bij  de behandeling. Deze gegevens worden direct ingevoerd in de computer zodat bij een volgende behandeling alle gegevens bekend zijn. (Dit alles volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming)
  • Desinfecteren van de voeten.
  • Nagels knippen en nagelomgeving verzorgen.
  • Indien nodig eelt en/of likdoorns verwijderen.
  • Indien nodig verdikte (ramshoornnagel / psorias nagel) of schimmelnagels / kalknagels deze dunner frezen.
  • Nagels die ingroeien drukvrij maken als dat nodig is.
  • Desinfecteren van de voeten.
  • Afronding van de behandeling met een scrub en een verzorgende voetencrème.

* eventueel advies over de voeten, schoenen of het doorverwijzen naar de podoloog / podotherapeut / huisarts

Alle instrumenten worden na de behandeling gereinigd volgens de code van de voetverzorger.

Uitbreiding van de standaard pedicure behandeling kan. B.v. met een voetmassage en/of het lakken van de nagels. Zowel met eigen mee gebrachte lak als met door mij verzorgde gel lak.

Diabetische en/of reumatische voet

Bij de behandeling van diabetische en/of reumatische voet is het nodig dat u een verwijzing van de huisarts meeneemt. Dit in verband met het vergoeden van de behandeling door de zorgverzekeraar. U dient bij mij eerst de nota te betalen en daarna kunt u deze indienen bij de zorgverzekeraar. Vergoeding is uiteraard wel afhankelijk van uw zorgverzekeraar en polis.

OVV (Oncologisch Voetzorg Verlener)

Een oncologisch voetzorgverlener verleent voetzorg aan kankerpatiënten. Een OVV is opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen(chemo) te herkennen, de voeten te verzorgen, mits de situatie dit toelaat, en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een OVV kan ook preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden. Bent u een patiënt met kanker en heeft u bijwerkingen aan handen en voeten neemt u dan contact met mij op. In overleg met uw behandelend arts kan ik dan mogelijk iets voor u betekenen.

Schimmelnagel

Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd is vaak al een langer bestaand probleem. Niemand kan met zekerheid zeggen door naar de aangedane nagel te kijken of het een schimmelnagel is. Ik ben bevoegd om een stukje nagel op te sturen naar het laboratorium Radboud UMC, met toestemming van huisarts, om de juiste diagnose van de aangedane nagel te krijgen. Mocht er schimmel gediagnosticeerd worden dan kan ik een behandelplan met u maken om te proberen de schimmelnagel onder controle te krijgen. Neemt u gerust contact op voor advies.